Team Waddenkust – vacatures

Team Waddenkust - vacatures

wij zijn op zoek naar gastgevers en gidsen

Team Waddenkust

Team Waddenkust bestaat uit ongeveer 25 personen die uit Pieterburen en de omliggende dorpen komen. Ze stellen in Pieterburen het Bezoekerscentrum open, runnen de winkel en ontvangen individuele bezoekers en schoolklassen. Het bezoekerscentrum fungeert ook als Toeristisch Informatie Punt en is stempelpost voor het Pronkjewailpad.
Daarnaast organiseren de vrijwilligers excursies naar de kwelder, huifkartochten en vele andere activiteiten. Het Waddenkustfestival, waar het gehele team zich voor inzet, trekt elk jaar rond de 1.000 enthousiaste bezoekers. Eén van de werkgroepen binnen het team is verantwoordelijk voor de openstelling van Luchtwachttoren 7O1 in Warfhuizen. Team Waddenkust komt een aantal keren per jaar op een avond samen om alle dingen die spelen te bespreken.

 

Vacature gastgever

Het team zoekt meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen en wegwijs te maken in het Groninger kwelderlandschap. Je runt – indien mogelijk samen met een ander teamlid – twee of meer dagdelen per maand het Bezoekerscentrum tijdens de geplande openingstijden. Je houdt een oogje in het zeil in de tentoonstellingsruimte, de filmzaal, de practicumzaal en in de winkel met streekproducten. Als je het leuk vindt, kun je daarnaast samen met de teamgenoten excursies en andere activiteiten bedenken en organiseren.
Je inzetbaarheid wat betreft het aantal uren en de dagdelen wordt afgestemd met het team.

Vacature Gids Luchtwachttoren 7O1

Team Waddenkust heeft een bijzondere vacature. We zoeken een gids voor een unieke locatie: Luchtwachttoren 7O1 in Warfhuizen. Een prachtig gerestaureerd icoon uit de Koude Oorlog. Ben je niet bang voor hoogte? Heb je belangstelling voor geschiedenis en vind je het leuk om verhalen te vertellen? Dan zoeken we jou!

Team Waddenkust heeft een aantal mensen die ervoor zorgen dat de Luchtwachttoren iedere derde zondag van de maanden april tot en met september geopend is voor het publiek. Er is nog plek voor 1 of 2 nieuwe vrijwilligers. Samen met een collega vrijwilliger sta je beneden om de bezoekers te ontvangen of boven in de toren om te vertellen over de geschiedenis van dit bijzondere monument.

Als je nog niets weet over luchtwachttorens is dat overigens geen probleem; wij zorgen ervoor dat je beschikt over alle benodigde informatie. Op deze pagina kun je alvast iets lezen over de Luchtwachttoren: Luchtwachttoren 7O1 | Het Groninger Landschap. Meer weten? Neem contact op met Rieneke Harkema (coördinator Vrijwilligers op nummer 06-12447110).

Waddenkust

kwelder Waddenkust - Het Groninger Landschap

Werkwijze Vrijwilligersteams

Bij Het Groninger Landschap zijn de vrijwilligers verdeeld over meer dan 30 teams. Deze teams zijn zelfsturend. Dat betekent dat er veel ruimte is voor eigen initiatief. Als nieuwe vrijwilliger draai je eerst mee met een ervaren collega. Je wordt begeleid en voorzien van inhoudelijke informatie door één van de andere vrijwilligers uit het team. Natuurlijk kun je met vragen ook altijd terecht bij medewerkers van Het Groninger Landschap. Na verloop van tijd vind je het misschien leuk om zelf – binnen de kaders van en in overleg met Het Groninger Landschap – een activiteit of excursie te organiseren en inhoudelijk vorm te geven. Op die manier kan iedere vrijwilliger binnen zijn of haar eigen interessegebied bezig zijn en leuke activiteiten ontwikkelen. Zo dragen we met zijn allen bij aan het vergroten van kennis over en het genieten van natuur en erfgoed in het mooie Groninger landschap.

school Het Groninger Landschap Bezoekerscentrum Waddenkust

Wat vragen wij?

Wij zoeken mensen die graag iets willen betekenen voor hun omgeving. Die het werk van Het Groninger Landschap ondersteunen en het leuk vinden om mee te helpen onze visie en werkwijze uit te dragen. Ben je vriendelijk, servicegericht en praktisch ingesteld? Vind je het leuk om samen met je collega vrijwilligers bezoekers te ontvangen en te informeren? Wil je je inlezen in het gebied en de onderwerpen van de excursies? Ben je bereid scholing te volgen en deel te nemen aan de bijeenkomsten die horen bij het uitoefenen van deze functie? En ben je bereid onze bedrijfskleding te dragen en er representatief uit te zien? Dan horen we graag van je!

uitzicht eendenkooi Eendenkooi Nieuw Onrust

Ik wil me aanmelden – en dan?

Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met het bestuur van Team Waddenkust. Na een kennismakingsgesprek met het bestuur kun je je aanmelden voor een proeftijd. Als de werkzaamheden je aanspreken, de sfeer in het team je bevalt en de samenwerking goed verloopt, kun je je bij het team aansluiten. Dan onderteken je een Overeenkomst Vrijwilligers. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken hier onderdeel van uit. Overigens ben je in de proefperiode al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

collega Marije en Rieneke. Foto Geert Job Sevink

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
Rieneke Harkema – coördinator vrijwilligers
T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen – secretaresse medewerkerszaken
T 050 – 800 32 03

Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl
Vermeld in de mail je telefoonnummer, dan nemen we contact met je op. Houd tevens je spam-inbox in de gaten, onze mails komen af en toe in de spam terecht.

Wil je meer lezen?
Klik hier Hier vind je meer informatie over Bezoekerscentrum Waddenkust