Schenking

Schenkingen en giften

Vroeger werd het werk van Het Groninger Landschap grotendeels gefinancierd door subsidies van de overheid. Tegenwoordig zijn wij meer afhankelijk van schenkingen en giften. We zijn dan ook erg blij met de acties van particulieren, scholen en bedrijven om geld voor ons in te zamelen. Het mooie is dat je hier zelf ook belastingvoordeel van hebt, waardoor jouw gift nog meer oplevert! Hieronder lees je er meer over.

Eenmalige gift

Handmatig overmaken
Je kunt heel eenvoudig eenmalig een bedrag overmaken naar Het Groninger Landschap op nummer NL28 RABO 0373 1589 39.

Tikkie
Een Tikkie voor Groningen. Maak direct een bedrag naar keuze over via deze link.

Onder bepaalde voorwaarden is je gift fiscaal aftrekbaar.

Witwangstern

Fonds op naam

Heb je specifieke wensen over de besteding van jouw schenking? Dan is het mogelijk om een fonds op naam te verkrijgen bij Het Groninger Landschap. In een persoonlijk gesprek kun je jouw wensen aangeven en invloed hebben op de besteding van het bedrag, zoals voor welk gebied of onderwerp. Je kunt hierover contact opnemen met de afdeling Publiek en Relatie op 050 3135901 of via communicatie@groningerlandschap.nl

Winter in de Onlanden - Het Groninger Landschap

"Door een gift vast te leggen in een overeenkomst kun je met hetzelfde geld veel meer schenken aan Het Groninger Landschap. Wij regelen het voor je. Met hetzelfde gemak levert je schenking dus meer op!"

Periodieke gift

Een periodieke gift (ook wel periodieke schenking of lijfrenteschenking genoemd) heeft fiscale voordelen. Bij een periodieke gift van ten minste vijf jaar is het jaarlijks te schenken bedrag volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Afhankelijk van de hoogte van je inkomen kan het belastingvoordeel flink oplopen. Om je persoonlijk belastingvoordeel te kunnen berekenen, kun je de schenkcalculator gebruiken. Zo kun je precies uitrekenen voor welk bedrag je een periodieke gift wilt doen.

Deze vorm van schenken (minimum bedrag van € 100,- per jaar) wordt met een Overeenkomst periodieke gift  vastgelegd. Voor automatische incasso stuur je de Betalingsvolmacht mee. Je wordt hierdoor automatisch beschermer van Het Groninger Landschap en ontvangt van ons een Beschermerspas en ons kwartaalmagazine Golden Raand.

Groninger Natuurfonds

Ter ere van ons 85 jarig jubileum lanceerden we in 2021 het Groninger Natuurfonds. Een nieuw fonds waarmee we onze oorspronkelijke missie uit 1936 extra kracht geven. Eén ding hebben we geleerd: aankopen is de beste bescherming. Zodra wij eigenaar zijn, staat de natuur voorop en gaat de biodiversiteit met sprongen vooruit!

Met het Groninger Natuurfonds kunnen we gericht grond aankopen en lokaal het tij keren. Help mee natuur veilig te stellen en doneer aan het Groninger Natuurfonds.

Belangrijke inkomstenbron

Het Groninger Landschap ontvangt regelmatig giften van particulieren, scholen en bedrijven. Zij vormen een belangrijke inkomstenbron voor het behoud van ons cultureel erfgoed en Groningse natuurgebieden. Vaak betreft het inzamelingsacties tijdens evenementen, verjaardagen, winkelacties, schoolacties of zakelijke jubileumbijdragen. We zijn altijd weer verrast over de creatieve invulling van deze giften. Ook bij deze vorm van schenken kan sprake zijn van belastingvoordeel.

Voor onze 50 jarige bruiloft hebben we onze vrienden en familie gevraagd om een gift te doen aan Het Groninger Landschap in plaats van cadeaus!

Dit bedrag willen we graag bestemmen voor het Eems-Dollardgebied; Familie De Zeeuw

Meer weten over schenkingen en giften?

Wil je meer weten over de mogelijkheden?
Bel of mail afdeling Publiek en Relatie: 050 3135901, communicatie@groningerlandschap.nl .