Schenking

Schenkingen en giften

Samen beschermen we natuur en erfgoed, voor nu en voor de toekomst. Hier lees je hoe jij het verschil kunt maken.

Eenmalige gift

Handmatig overmaken
Je kunt heel eenvoudig eenmalig een bedrag overmaken naar Het Groninger Landschap op nummer NL28 RABO 0373 1589 39.

Tikkie
Een Tikkie voor Groningen. Maak direct een bedrag naar keuze over via deze link.

Roodborsttapuit

Fonds op naam

Heb je wensen over de besteding van jouw schenking? Dan is het mogelijk om een fonds op naam te verkrijgen bij Het Groninger Landschap. In een persoonlijk gesprek kun je jouw wensen aangeven en invloed hebben op de besteding van het bedrag, zoals voor welk gebied of onderwerp.

Je kunt hierover contact opnemen met Thijs Meeuwissen van de afdeling Publiek en Relatie op 050 3135901 of via t.meeuwissen@groningerlandschap.nl

Euvelgunne koeien

“Door een gift vast te leggen in een overeenkomst kun je met hetzelfde geld veel meer schenken aan Het Groninger Landschap. Wij regelen het voor je. Met hetzelfde gemak levert je schenking dus meer op!”

Periodieke gift

Bij een periodieke gift vanaf vijf jaar is het jaarlijks te schenken bedrag volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Je voordeel kan flink oplopen.

Deze vorm van schenken (+€ 100,- per jaar) wordt met een Overeenkomst periodieke gift vastgelegd. Voor automatische incasso stuur je de Betalingsvolmacht mee. Je wordt automatisch beschermer van Het Groninger Landschap en ontvangt van ons een Beschermerspas en elk kwartaal ons magazine de Golden Raand.

De documenten kun je na ondertekening inscannen en mailen naar info@groningerlandschap.nl. Ook kun je ze sturen naar:

Het Groninger Landschap
Antwoordnummer 125
9750 WX Haren

Groninger Natuurfonds

Aankopen is de beste bescherming. Zodra wij eigenaar zijn, staat de natuur voorop en gaat de biodiversiteit met sprongen vooruit!

Met het Groninger Natuurfonds kopen we gericht grond aan om lokaal het tij keren. Help mee natuur veilig te stellen en doneer vierkante meters aan het Groninger Natuurfonds.

Inzamelingsacties

Het Groninger Landschap ontvangt regelmatig giften van particulieren, scholen en bedrijven. Zij vormen een belangrijke inkomstenbron voor het behoud van ons cultureel erfgoed en Groningse natuurgebieden. Vaak betreft het inzamelingsacties tijdens evenementen, verjaardagen, winkelacties, schoolacties of zakelijke jubileumbijdragen. We zijn altijd weer verrast over de creatieve invulling van deze giften. Ook bij deze vorm van schenken kan sprake zijn van belastingvoordeel.

Melkema

Persoonlijk contact over schenkingen en giften

Wil je meer informatie of weet je nog niet zeker welke vorm van schenken het best bij je past? Neem dan vrijblijvend contact op met Thijs Meeuwissen, medewerker fondsenwerving bij Het Groninger Landschap. Bel: 050-3135901, of mail: t.meeuwissen@groningerlandschap.nl.

 

“Ik laat je graag zien op wat voor manier jouw gift het verschil kan maken voor natuur en erfgoed in Groningen.”

– Thijs Meeuwissen, medewerker fondsenwerving

medewerker nalatenschappen

We nodigen je graag uit op ons kantoor in Haren. Daarnaast is een bezoek aan huis, een telefoongesprek of een videogesprek ook mogelijk.

Vul het onderstaande formulier in om een gratis folder over giften te ontvangen.

Vraag een gratis folder aan

    Bedankt voor het aanvragen van de folder, hij komt zo snel mogelijk jouw kant op.