’t Pad 5 Niebert

Het charmante boerderijtje aan ’t Pad 5 in Niebert, gelegen te midden van de prachtige houtsingels en bossen van het Zuidelijk Westerkwartier, brengt je terug naar een verloren tijd. Tot aan haar overlijden in november 2021 was Gusta van de Leuv de eigenaar van dit pand, dat ze aan Het Groninger Landschap naliet om te behouden voor de toekomst.

Een nieuwe bestemming

Als organisatie die zich inzet voor het behoud van natuur, landschap en cultureel erfgoed in Groningen, zijn wij vastbesloten om de keuterij een nieuwe bestemming te geven die eer doet aan Gusta’s herinnering en haar liefde voor de omgeving waarin ze woonde.

Momenteel zitten we in de verkennende fase voor een nieuwe toekomst van ’t Pad 5. In het nieuwe plan voor de boerderij zorgen we er bovenal voor dat de unieke boerderij in ere behouden blijft en de natuur zijn vrijheid behoudt.

"Een oase in het landbouwgebied"

Een bijzondere nalatenschap

Gusta wordt herinnerd als een bijzondere vrouw met een uniek levensverhaal en veel mooie herinneringen. Zo was ze een kleurrijke persoonlijkheid die in de omgeving bekend stond als de ‘stewardess’. Deze bijnaam komt van het feit dat ze haar hele leven bij de KLM heeft gewerkt, waarvan een paar jaar als stewardess (1954 tot 1959).

Bij de KLM werden haar speciale kwaliteiten opgemerkt en vanaf de jaren zestig tot haar pensioen in 1992 werkte ze bij de afdeling Special Services. Deze dienst begeleidt onder meer VIP’s bij het in-, uit- en overstappen op Schiphol om hun ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. In die hoedanigheid kwam Gusta in gesprek met veel beroemde en bekende persoonlijkheden.

Om dicht bij haar werk op Schiphol te zijn had ze een appartement in Amstelveen. Het allerliefste verbleef ze overigens in haar huis aan ’t Pad in Niebert. Waar ze genoot van de natuur die dit gebied rijk is.

Ze overleed op 3 no­vem­ber op 90-ja­ri­ge leef­tijd in Hos­pi­ce Vredeborgh te Leek aan de ge­vol­gen van kan­ker.

Portret Gusta van de Leuv

Geen toegang

Om de rust van dit unieke plekje te behouden is ’t Pad 5 op dit moment niet vrij te bezoeken.