Een nalatenschap voor ‘al wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit’

Luit Dijkstra is in januari van dit jaar op 89-jarige leeftijd overleden. Een veelzijdige man met een brede belangstelling en een groot natuurvriend. Maar liefst €10.000,- laat hij na aan Het Groninger Natuurfonds van Het Groninger Landschap. Een prachtige laatste gift die volledig bijdraagt aan de aankoop en bescherming van natuur in de provincie.

Groene stadjer

Luit heeft vele jaren aan de Radijsstraat in Groningen gewoond. Hier was hij tot in de jaren ’90 ook kruidenier. Hij voelde zich tot zijn verhuizing naar een zorginstelling in 2020 sterk verbonden met de straat en zette zich fanatiek in voor de ontwikkeling van groen in de buurt. Zo werden er op zijn aandringen bij de gemeente bomen en struiken geplant en bracht hij de buurtbewoners via onder andere buurtkrant de Tuinfluiter kennis bij over natuur.

Brede interesses

Ook buiten zijn buurt was Luit actief met zijn verschillende interesses. Zo werkte hij in de Hortus in Haren als vrijwilliger waar hij de tuinen vol vlinders verzorgde en rondleidingen gaf. Hij had ook een uitgebreide verzameling stenen en fossielen, die hij geschonken heeft aan Hunebedcentrum Borger.

Zijn belangstelling voor Het Groninger Landschap gaat ver terug. Zo kwam hij geregeld kijken bij ons Bezoekerscentrum Reitdiep en was hij al meer dan 20 jaar een trouwe Beschermer. We zijn Luit dankbaar voor zijn laatste grote gift voor natuur in Groningen.

Luit bij zijn geveltuintje in de Radijsstraat, 2014 – buurvrouw Liesbeth

Persoonlijk contact over nalaten

Wilt u ook het gesprek aangaan over uw nalatenschap? Overweegt u bijvoorbeeld om een geldbedrag op te nemen in uw testament of bent u benieuwd naar de verschillende manieren hoe u kunt nalaten aan natuur en erfgoed in Groningen?

Neem dan vrijblijvend contact op met Thijs Meeuwissen, contactpersoon nalatenschappen. U bent van harte welkom bij ons kantoor. Daarnaast is een bezoek aan u of een telefoongesprek uiteraard ook mogelijk.

mail: t.meeuwissen@groningerlandschap.nl
telefoonnummer: 06 – 13321618