Vrijwilligers van team Dollard bouwen zeehondenkijkwand op

Van het voorjaar tot het najaar staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te spotten, zonder ze te verstoren! Een buitengewone locatie in Nederland die je zelf kunt bezoeken.

Vanmorgen hebben de toegewijde vrijwilligers van team Dollard zich ingezet voor een geliefde traditie: het opbouwen van de zeehondenkijkwand.

Achter de wand kunnen bezoekers de zeehonden bewonderen die op het wad van de Dollard rusten en hun pups baren en grootbrengen. Het is een prachtig schouwspel dat elk jaar vele bezoekers trekt.

zeehondenkijkwand Het Groninger Landschap
De vrijwilligers voldaan nadat de taak is volbracht.

Op dit moment bevinden de zeehonden zich nog verder op de Dollard, maar naar verwachting zullen ze in de loop van de maand mei dichter bij de dijk komen. Het is van groot belang dat bezoekers achter de wand blijven, zodat de zeehonden niet verstoord worden in hun natuurlijke leefomgeving.

Wil je ons helpen dit prachtige stukje natuur te behouden en te beschermen? Meld je dan aan als Beschermer van Het Groninger Landschap vanaf €2,50 per maand. Jouw steun maakt het mogelijk om dit soort initiatieven te blijven realiseren en de natuur te beschermen voor toekomstige generaties.

Kom binnenkort langs en geniet van het prachtige uitzicht op onze vernieuwde zeehondenkijkwand!