Erik van Ommen, donateur Groninger Natuurfonds

Erik is al ruim 30 jaar Beschermer van Het Groninger Landschap en woont op steenworp afstand van onze prachtige provincie. Erik heeft 65 vierkante meter gedoneerd aan het Groninger Natuurfonds. Wij vragen aan Erik waarom.

Ik word dit jaar 65, een mooie leeftijd waarvoor ik graag iets bijzonders wou doen. Samen met mijn vrouw heb ik besloten om te ere van mijn verjaardag te geven aan goede doelen. Ik ben al sinds de jaren negentig betrokken bij Het Groninger Landschap als donateur, daarom was die link snel gemaakt. Voor mijn 65ste verjaardag wil ik geen cadeaus ontvangen, maar geven. Daarom heb ik voor elk jaar van mijn leeftijd een vierkante meter aan het Groninger Natuurfonds geschonken. Ik vind het prachtig dat ik de natuur mijn verjaardagscadeau kan geven, want dat gaat echt aan mijn hart.

Donateur Groninger Natuurfonds Erik

"Daarom heb ik voor elk jaar van mijn leeftijd een vierkante meter aan het Groninger Natuurfonds geschonken."

Donateur Groninger Natuurfonds Erik

Hoe ben je betrokken bij het Groninger landschap?

Ik woon op steenworp afstand van het Hunzedal, daar heb ik  met mijn eigen ogen gezien wat Het Groninger Landschap samen met Het Drentse Landschap heeft gerealiseerd. Daar word ik erg blij van en ik vind het prachtig dat ik daar op mijn manier aan bij kan dragen.

Als beeldende kunstenaar ben ik bijna dagelijks te vinden in de natuur. Het landschap, de natuur, de vogels. Het is voor mijn werk een grote inspiratiebron. Maar ik ga niet alleen voor mijn werk naar buiten hoor. Genieten, ontspanning en natuur gaan voor mij hand in hand samen.

Donateur Groninger Natuurfonds Erik

Voelt u zich verbonden met Groninger natuur?

Voor mijn studie ben ik naar Groningen gekomen. Dat ik ruim viertig jaar ben blijven plakken had ik destijds niet verwacht. Tegenwoordig woon ik minder dan vier kilometer van Groningen af en zal me altijd Groninger blijven voelen. Groningen, de natuur, het landschap, het zit in mijn hart.

Wil je ook een vierkante meter natuur in Groningen voor altijd veilig stellen? Doneer hier al voor € 7,50 een vierkante meter aan het Groninger Natuurfonds

Maak kennis met de ambassadeurs van het Groninger Natuurfonds

Obi Ogugua, ambassadeur Goninger Natuurfonds

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis