Informatiecentrum Terra Mora

Ons informatiecentrum in Bourtange is gevestigd in het interactieve museum Terra Mora. Drie thema’s spelen hier een rol, waaronder natuur en landschap. Beeld, interactiviteit, educatie en beweging staan centraal in Terra Mora. Een must als je Bourtange en omgeving actief wilt beleven!

Rijke historie en fraaie natuur

Wie heeft er niet gehoord van Bourtange: een vestingstadje met een historie die tot de verbeelding spreekt. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen de oude vesting met z’n aarden wallen, schietgaten en de jaarlijks nagespeelde veldslag.
Niet alleen de vesting maar ook het natuurgebied rond Bourtange is doordrenkt van krijgsgeschiedenis. Maar het wapengekletter van weleer heeft allang plaats gemaakt voor het gekwaak van de kikker en de schelle roep van de klapekster.

Wat is er te doen?

In 1939 deden wij onze eerste aankoop in Bourtange en daar is het niet bij gebleven. Hoe wij ons inzetten om onze natuurgebieden in Bourtange te verschralen om tot een breder aanbod in flora en fauna te komen, wordt verteld in Terra Mora. Door onze enthousiaste vrijwilligers worden er in en rond Bourtange diverse activiteiten en excursies georganiseerd. Absoluut de moeite waard!

Let op, hier is geen verkooppunt voor producten van Het Groninger Landschap.

Contact en openingstijden

Adres
Het informatiecentrum bevindt zich in de vesting. Je kunt hier met een korte wandeling vanaf het parkeerterrein komen. Er is speciaal vervoer voor gehandicapten.

Entree vesting
Kijk op de website van vesting Bourtange voor meer informatie en ticketprijzen: https://www.bourtange.nl/

Parkeren
W. Lodewijkstraat 33
9545 PA Bourtange

Contact
0595-528522
info@groningerlandschap.nl

Op de kaart

Activiteiten op deze locatie

Eropuit
Steenanjer Bourtangerveld

Op zoek naar wilde bloemen en planten

Westerwolde
Eropuit

Cultuurhistorische wandeling

Westerwolde
Eropuit

Winterwandeling rondom Bourtange

Westerwolde
Jeugdactiviteiten

Avontuurlijke struuntocht voor de jeugd

Westerwolde