Uitkijktoren Oostpolder

In het Hunzedal, aan de rand van het Zuidlaardermeer staat onze Uitkijktoren Oostpolder. Vanaf de toren heb je een fenomenaal uitzicht. Aan de ene kant kijk je uit over het Zuidlaardermeer, aan de andere kant liggen de Oost- en Onnerpolder. Hier leven veel moeras- en weidevogels.

Bewoners van het Hunzedal

De Oostpolder en de Onnerpolder liggen ten westen van het Zuidlaardermeer, parallel aan de Hondsrug. Van oudsher zijn de Oostpolder en de Onnerpolder echte weidevogelgebieden. Hier broeden nog weidevogels als kievieten, grutto’s en tureluurs. Behalve deze traditionele veenweides, zijn vanaf het Zuidlaardermeer tot aan het Winschoterdiep zogenaamde zomerpolders. Deze staan ’s winters tot de vroege zomer onder water. Deze ondergelopen graslanden zijn een paradijs voor veel bijzondere vogelsoorten, zoals geoorde fuut, kleinst waterhoen, witwangstern, kemphaan, watersnip en talloze eendensoorten.

Samen houden we Groningen mooi

Groningen is prachtig! Wij blijven ons inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van natuur, zodat de Groningers van nu én de toekomst ervan kunnen blijven genieten. Ook jouw steun is hard nodig. Word daarom Beschermer, dat kan al voor € 2,50 per maand.

Bezoekersinformatie

Vanaf het haventje in Noordlaren wandel of fiets je het natuurgebied Hunzedal in. Als je rechts aanhoudt kom je de Uitkijktoren Leinwijk tegen.

Locatie
Meester Koolweg 2
9479 TD Noordlaren

Contact
050 313 5901
info@groningerlandschap.nl

Op de kaart