Erfgoedlogies Enkhuizen

Dit authentieke vissershuisje dateert uit de tijd dat Zoutkamp bekend stond om z’n schelpenvisserij. Vervolgens werd door het verbranden van de schelpen kalk gewonnen. Op de foto zie je naast het huis een replica van de kalkovens die hiervoor werd gebruikt en herbouwd is! Het vissershuisje is inmiddels prachtig gerestaureerd en beschikbaar als erfgoedlogies. Een unieke uitvalsbasis om Noord-Groningen te ontdekken.

Retourtje Enkhuizen

Dit vissershuis stond van oudsher in Zoutkamp, het werd echter in de jaren 60 afgebroken om in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer opgebouwd te worden. Dit is echter nooit gebeurd. Jarenlang lag het huisje er in onderdelen opgeslagen. Vrijwilligers van het Historisch Visserijmuseum hebben het initiatief genomen om het visserhuis per boot terug te brengen naar Zoutkamp en weer op te bouwen. Het vissershuisje is inmiddels prachtig gerestaureerd en beschikbaar als erfgoedlogies. Het heeft een sfeervolle woonkamer, een tv-kamer en twee slaapkamers op zolder. Het zicht op de robuuste balkenconstructie geeft een extra dimensie aan slapen in Zoutkamp!

Onze vakantiewoning Enkhuizen in Zoutkamp heeft van Belvilla het Most Popular Belvilla Guest Choice 2021-certificaat gekregen!

Een huis dat op reis is geweest
Puur genieten in Zoutkamp

Bezoekersinformatie

Kijk bij Belvilla voor meer informatie.

Locatie
S.H. Woldringhstraat 2 Zoutkamp

Contact
088 2848365
info@groningerlandschap.nl

Op de kaart