Molenaarswoning Zeldenrust

Aan de rand van het dorp Westerwijtwerd onder molen Zeldenrust staat de rijksmonumentale molenaarswoning, vernoemd naar de molen. Een plaatje is het: de molen en de vakantiewoning in Westerwijtwerd vormen een bijzonder span. Ze staan dicht bij elkaar. De stelling van de molen hangt zelfs deels over de woning heen, alsof het samen een geheel vormt. De vakantiewoning geeft een prachtig uitzicht over de Groninger landerijen.

Terug in de tijd

De molenaarswoning oogt, net als de molen die dateert uit 1845, authentiek. Binnen hangt de sfeer van voor 1900, toen de molenaar er woonde en werkte. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan. Zowel de molen als de molenaarswoning zijn beide een rijksmonument.

Rust en ruimte in karakteristieke Groninger landschap

De landweggetjes in en om het dorp Westerwijtwerd lenen zich goed voor lange fietstochten, maar ook kanoën is een goede optie. Langs het dorp loopt de Westerwijtwerdermaar, een kanaal dat loopt van Fraamklap naar Oosterdijkshorn met zo’n 15 bruggetjes over het water. Behalve natuur komt ook de cultuurliefhebber hier aan zijn trekken. De kerk in Westerwijtwerd is samen met de achtkante molen een van de dorpsgezichten. Volgens de overlevering is de kerk gesticht door borgheer Onno van Ewsum, wiens Landgoed Ewsum op zo’n 4 km afstand ligt van de vakantiewoning. Zeker een bezoek waard!

Bezoekersinformatie

Meer informatie en reserveren via Buitenleven vakanties.

Locatie
Dorpsweg 16
9993 TK Westerwijtwerd

Op de kaart