Kleine Polder in Termunterzijl

Op de grens van land en zee ligt de Kleine Polder in Termunterzijl. Hier ontmoet zoet zout water en is er ruimte voor vogels, vissen en mensen.

Een bijzonder gebied waar recreatie en natuur hand in hand gaan. De herinrichting van Kleine Polder is een onderdeel van Eems-Dollard 2050: een samenwerking voor een gezonde Eems-Dollard.

“Vanaf de Golf van Termunterzijl heb je 360 graden uitzicht over land en zee”

Recreatie en natuur

De polder bestond uit een zwemplas met strandje en een golvend grasland. Tijdens de herinrichting hebben we het landschap van de Kleine Polder weer laten aansluiten bij de Waddenzee door een zoet-zout verbinding en het gebied aantrekkelijker gemaakt voor mens en dier.

Tijdens de herinrichting in 2022 is er een overgang gecreëerd tussen water en land en tussen zout en zoet. De westkant is een recreatief gebied gebleven met een zwemplas, strand, speeleiland en een uitkijkpunt.

Aan de oostzijde zijn natuureilanden ontwikkeld met plek voor vogels om te broeden en te rusten bij hoogwater. Ook voor vissen is er extra ruimte. Tussen de eilanden zijn waterplanten, kiezels en flauwe oevers aangebracht. Aan de noordkant van het gebied is struweel aangeplant. Meidoorn, duindoorn en vlier maken het gebied aantrekkelijk voor overtrekkende vogels. Op het meest oostelijke natuureiland staat een oeverzwaluwwand.

Samen houden we Groningen mooi

Groningen is prachtig! Wij blijven ons inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van Groninger natuur, landschap en erfgoed. Zodat Groningers van nu én de toekomst ervan kunnen blijven genieten. Ook jouw steun is hard nodig. Word daarom Beschermer en maak voor maar € 2,50 per maand het verschil.

Bezoekersinformatie

Parkeren kan aan het begin van de polder. De polder is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan.

Wil je zwemmen in de zwemplas? Raadpleeg dan Zwemwater.nl om te zien of het water veilig is om in te zwemmen. Op locatie staat ook een bord met meer informatie.

Locatie
Mello Coendersbuurt 1
9948 PL Termunterzijl

Contact
050-3135901
info@groningerlandschap.nl

Op de kaart

Activiteiten op deze locatie

Eropuit

Wereld Vismigratiedag: Op reis met de vis

Oldambt & Dollard