Informatiecentrum Bourtange

Bekijk alle Bezoekerscentra

Informatiecentrum Terra Mora in Bourtange

Ons informatiecentrum in Bourtange is gevestigd in het interactieve museum Terra Mora. Drie thema’s spelen hier een rol, waaronder natuur en landschap. Beeld, interactiviteit, educatie en beweging staan centraal in Terra Mora. Een must als je Bourtange en omgeving actief wilt beleven!

Illustere historie, fraaie natuur!

Wie heeft er niet gehoord van Bourtange: een vestingstadje met een historie die tot de verbeelding spreekt. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen de oude vesting met z’n aarden wallen, schietgaten en de jaarlijks nagespeelde veldslag.
Niet alleen de vesting maar ook het natuurgebied rond Bourtange is doordrenkt van krijgsgeschiedenis. Maar het wapengekletter van weleer heeft allang plaats gemaakt voor het gekwaak van de kikker en de schelle roep van de klapekster.

Bezoekerscentrum Terra Mora; Bourtange; natuur

Wat is er te doen?

In 1939 deden wij onze eerste aankoop in Bourtange en daar is het niet bij gebleven. Hoe wij ons inzetten om onze natuurgebieden in Bourtange te verschralen om tot een breder aanbod in flora en fauna te komen, wordt verteld in Terra Mora. Door onze enthousiaste vrijwilligers worden er in en rond Bourtange diverse activiteiten en excursies georganiseerd. Absoluut de moeite waard!

Let op, hier is géén verkooppunt voor producten van Het Groninger Landschap.

Ontdek welke activiteiten er binnenkort te doen zijn