Zeehonden kijkwand

Bekijk alle Bijzondere plekken

Zeehonden kijken bij de Punt van Reide

Van het voorjaar tot het najaar staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te spotten zonder ze te verstoren! Een unieke locatie in Nederland die je zelf kunt bezoeken.

De zeehond in de Dollard

In de Dollard liggen de zandbanken dicht bij de kust. Dit is de plek waar de jongen geboren worden: het is de kraamkamer van de Waddenzee.
Het gebied trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers die vooral voor de zeehonden komen. Elke dag met hoog water (zie de getijdentabel) verzamelen de zeehondenmoeders met hun pups onder aan de dijk om uit te rusten, te eten en te zonnebaden. Vaak wel met honderden tegelijk. Juist in de zoogperiode is het belangrijk dat de jongen ongestoord kunnen drinken. In ongeveer vier weken moeten de jongen voldoende gegroeid zijn om zich zelfstandig te kunnen redden. Hier leren ze zwemmen en vissen vangen.

Zeehond...zo dichtbij!

Stiekem kijken naar de zeehonden vanachter de kijkwand...ademloos

De zeehondenkijkwand bezoeken

De zeehondenkijkwand bereik je door een korte wandeling door de polder Breebaart. De auto of fiets kun je stallen bij ons bezoekerscentrum Reidehoeve in Termunten. Vanaf daar is het 10 minuten wandelen.

360 graden

Benieuwd hoe de zeehondenkijkwand eruit ziet
klik hier voor een virtuele tour bij de zeehondenkijkwand en neem een kijkje.

Zeehondenkijkwand