Borgen en historie

Landgoed Ennemaborg, Midwolda

Meer dan alleen natuur

Het Groninger Landschap beheert niet alleen waardevolle natuurgebieden maar is ook hoeder van beeldbepalend cultureel erfgoed. Meer dan 35 Rijksmonumenten zijn in ons bezit. De borgen bieden vaak een extra dimensie omdat zij niet alleen een historisch verhaal vertellen, maar ook op een landgoed gelegen zijn. Hier lopen cultureel en natuurlijk erfgoed naadloos in elkaar over. De meeste borgen zijn te bezichtigen!

Landgoed Coendersborg

Cultuur en natuur ineen

Luchtwachttoren 7O1

Herinnering aan de Koude Oorlog: Luchtwachttoren 7O1

Lees meer
Borgen & historie 9963 PC Warfhuizen

Interactieve kaart

Coendersborg

De Coendersborg is een historische buitenplaats. Bezoek de verbouwde borg en ontdek op moderne wijze meer over het verleden!

Lees meer
Borgen & historie Nuis

Ennemaborg

Eén van de pronkstukken van Het Groninger Landschap is de Ennemaborg. De borg stamt uit de 14e eeuw en is in de 18e eeuw ingrijpend verbouwd.

Lees meer
Borgen & historie Midwolda

Iwema Steenhuis

Iwema Steenhuis is het enige overgebleven steenhuis in Groningen. Wij hebben het in volle glorie herstelt. Bezoek de tuin en het museum.

Lees meer
Borgen & historie niebert

Huize Weltevreden

Huize Weltevreden heeft een lange historie: van buitenplaats in 1806 tot appartementencomplex voor senioren. Nu onderhouden wij dit Rijksmonument.

Lees meer
Borgen & historie Glimmen

Landgoed Ewsum

Het indrukwekkende borgterrein Ewsum heeft een rijke historie die teruggaat tot 15e eeuw. Bezoek de historische tuin en verblijf in de erfgoedlogies.

Lees meer
Borgen & historie Middelstum