Landgoed Ennemaborg

Beschikbaar op: Dinsdag
Geschikt voor: Groep 6, 7, 8
Ennemaborg Hoofdweg, Midwolda
Deel dit lesprogramma

De kinderen gaan het Midwolderbos beleven! De groep wordt in tweeën gesplitst, waarna in tweetallen een aantal opdrachten uitgevoerd worden die te maken hebben met beleven, voelen, horen, meten en fantaseren in het bos. Halverwege de tijd verzamelen we op de pauzeplek, waarna we waterbeestjes gaan vangen.

Met een schepnet en herkenningskaarten gaan de kinderen naar de sloot. Daar mogen ze naar hartenlust door het water scheppen, waarbij ze allerlei diertjes vinden die in het water leven. Een gids van Het Groninger Landschap geeft uitleg en helpt de kinderen bij het op naam brengen van de waterdiertjes die zijn gevangen.

  • Wanneer: dinsdagochtend (of in overleg)
  • Beschikbare data voorjaar 2023: 4 april, 30 mei
  • Beschikbare data najaar 2023: 12 september, 26 september, 17 oktober
  • Kosten: geen. Een donatie aan het Jeugdeducatiefonds wordt gewaardeerd!
  • Deze excursie wordt begeleid door Het Groninger Landschap

De gidsen zorgen voor de opdrachten en voor het benodigde materiaal. Een actieve deelname van de leerkracht(en) is noodzakelijk omdat er in groepjes wordt gewerkt. We gaan hierbij uit van 2 personen per groep.

Informatie aanvragen

    *Verplichte velden

    Het formulier is succesvol verzonden. Wil je nog een aanvraag indienen voor een lesprogramma. Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht met de andere lesprogramma's op deze locatie.