Villa de Vennen in Haren

In 1920 werd Villa de Vennen gebouwd in opdracht van de heer Niemeyer, directeur van de tabakfabriek in Groningen. Het ontwerp is van Wittop-Koning, die meer villa’s in Haren heeft ontworpen. Ruim vijfentwintig jaar bleef het huis in bezit van de familie. Sinds 2001 is Villa de Vennen het hoofdkantoor van onze organisatie.

Authentieke elementen

De woning werd gebouwd in een traditionele Engelse landhuisstijl. Dit zie je terug aan de nis van de entree, roedeverdeling van de raampartijen en strakke luiken. Ondanks dat de villa als kantoor in gebruik is, zijn er nog veel kenmerkende stijlelementen aanwezig. Zo zijn de authentieke 8-ruits binnendeuren. Entree, oorspronkelijke woonkamer, keuken en studeerkamer hebben nog de houten betimmering rond de ramen en op de wanden. In de entree ligt ook nog de originele zwart-witte tegelvloer.

Historische tuin

De tuin ziet er bijna weer uit zoals aangelegd bij de bouw van de villa. Wij hebben een tennisbaan en vijver verwijderd om hier weer het verloren gegane rosarium aan te leggen. De tuin is een ontwerp van Jan Vroom uit Glimmen en toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Benieuwd naar hoe Villa de Vennen eruit ziet? Klik hier voor een virtuele tour over het terrein!

Bezoekersinformatie

De villatuin is toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Locatie
Rijksstraatweg 333
9750 AD Haren

Contact
050-3135901
info@groningerlandschap.nl

Op de kaart