Bezoekerscentrum Ennemaborg

Bekijk alle Bezoekerscentra

Bezoekerscentrum Ennemaborg

Op Landgoed Ennemaborg in Midwolda komen natuur en erfgoed op spectaculaire wijze samen. De eeuwenoude borg, de konikpaarden, het natuurbos, de bonte specht, de kerkuil in de werkschuur en nu het splinternieuwe Bezoekerscentrum Ennemaborg in het Koetshuis. Het Bezoekerscentrum Ennemaborg is de sfeervolle ontmoetingsplek voor jong en oud!

Het Groninger Landschap werkt niet alleen. Met behulp van de toegewijde vrijwilligers zijn er plannen gemaakt om het oude koetshuis om te bouwen tot een sfeervol én duurzaam bezoekerscentrum. Het realiseren van deze plannen kan niet zonder steun. Het Bezoekerscentrum Ennemaborg is dankzij de bijdrages van de Nationale Postcodeloterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting H.S. Kammingafonds en Stichting De Versterking gerealiseerd.

Erfgoed en natuur in optima forma

Ontdek alles over Ennemaborg

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Ennemaborg in het oude koetshuis is een sfeervolle ontmoetingsplek voor jong en oud. Het vrijwilligersteam organiseert tal van activiteiten en excursies. In de nachtbelevingsruimte in het bezoekerscentrum is een spannend en educatief spel voor de jeugd. Het bezoekerscentrum is op zaterdagen en zondagen geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Geniet op het terras of bij de haard van een drankje met iets lekkers.

Wandelroute

Wandel door de barokke parktuin, een donker bos, open velden en langs een natuurplas. Wie weet kom je de wilde konikpaarden onderweg tegen. Bekijk hier de wandelroute.

Landgoed Ennemaborg

De Ennemaborg is één van de pronkstukken van Het Groninger Landschap. De borg stamt uit de veertiende eeuw en is in de achttiende eeuw ingrijpend verbouwd. Pal achter de statige borg ligt een ronde vijver met riet, waterlelies en groene kikkers. Het is een overblijfsel van de gracht die de borg ooit omringde. Het voorste gedeelte van het landgoed is een park, verder naar achteren ligt het natuurbos. Kijk hier voor meer informatie over het landgoed.

wilde konikpaarden

de beheerders van het natuurbos