Bezoekerscentrum Reitdiep

Bekijk alle Bezoekerscentra

Bezoekerscentrum Reitdiep

Bezoekerscentrum Reitdiep in Groningen (Noorderhoogebrug) ligt op het raakvlak van stad en ommeland en is een belangrijke plek om bezoekers te informeren over natuur en landschap in het Reitdiepgebied. Naast allerlei activiteiten, zoals het jaarlijkse Hunzefestival en natuureducatie voor basisscholen, is er ook een vaste expositie waarbij twee thema’s centraal staan: weidevogels en de Hunze.

Het Reitdiep weerspiegelt 25 eeuwen bewoningsgeschiedenis

Ontdek alles over het Reitdiep

Bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum is een permanente expositie aanwezig over weidevogels en de voormalige getijdenrivier De Hunze. We nemen je mee in de wereld van de weidevogel en vertellen je wat de inzet is van Het Groninger Landschap om het leefklimaat voor de weidevogel te verbeteren. Naast weidevogels vertellen we het verhaal van De Hunze die vroeger stroomde vanuit Drenthe, via de stadrand van Groningen, naar de Waddenzee.

Zeven-sloten-tegelijk-pad

Dit beleefpad passeert zeven sloten met spannende bruggetjes, slingertouwen en een trekpontje. Een ideale manier voor kinderen om in contact te komen met de natuur van het Reitdiepgebied. Het pad kruist ook de bedding van de oude Hunze. Hier verwijst een houten schip naar het verleden toen deze rivier Groningen met de zee verbond. Het beleefpad is een prachtige aanvulling op de nieuwe expositie in het bezoekerscentrum over weidevogels en de Hunze. Lees meer

Toegangspoort Reitdiep

Het centrum vervult de functie van toegangspoort tot het gebied en vormt dan ook een mooie uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Routes zijn in de winkel van het bezoekerscentrum verkrijgbaar.

Activiteiten en onderwijsprogramma’s

Het centrum is tijdens openingsuren vrij toegankelijk. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en voor scholen zijn er onderwijsprogramma’s beschikbaar. Bekijk de activiteiten van Het Groninger Landschap | klik hier voor een overzicht van de lesprogramma’s bij team Reitdiep.

Buitenterrein

Het buitenterrein met potstal, uitkijkpunt, moestuin en zeven-sloten-tegelijk-pad is vrij toegankelijk tussen 09.00 en 17.00u. Wilt u met een groep (kinderen e/o volwassenen) komen? Dan altijd van te voren aanmelden op info@groningerlandschap.nl.
Klik hier voor onze huisregels op het buitenterrein.

Onze dieren krijgen biologisch veevoer en grazen in bloemrijk grasland

Sinds 2012 heeft Bezoekerscentrum Reitdiep het EKO-Keurmerk. Dit betekent dat Het Groninger Landschap een goedgekeurd biologische bedrijfsvoering voert m.b.t. de veeverzorging. Het Groninger Landschap verkoopt geen biologische producten.