Bezoekerscentrum Reitdiep

Bekijk alle Bezoekerscentra

Bezoekerscentrum Reitdiep

Dit bezoekerscentrum is gevestigd in een monumentale boerderij en vertelt het verhaal van een indrukwekkend gebied, vroeger en nu. Het Reitdiep weerspiegelt immers 25 eeuwen bewoningsgeschiedenis. In het voorjaar is het Reitdiep een waar eldorado voor weidevogels en in de stal is regelmatig jong leven te bewonderen.

Het Reitdiep weerspiegelt 25 eeuwen bewoningsgeschiedenis

Ontdek alles over het Reitdiep

Verleden – heden – toekomst

In het bezoekerscentrum is niet alleen aandacht voor het ontstaan – je ziet hoe het landschap verandert onder de handen van de mens in zijn strijd tegen het water – en het beheer van dit gebied, maar ook voor de overweldigende natuur en de toekomstplannen van Het Groninger Landschap.

Toegangspoort Reitdiep

Het centrum vervult de functie van toegangspoort tot het gebied en vormt dan ook een mooie uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Routes zijn in de winkel van het bezoekerscentrum verkrijgbaar.

Activiteiten en onderwijsprogramma’s

Het centrum is tijdens openingsuren vrij toegankelijk. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en voor scholen zijn er onderwijsprogramma’s beschikbaar. Bekijk de activiteiten van dit bezoekerscentrum.

Onderwijsprogramma in het bezoekerscentrum Reitdiep

klik hier voor een overzicht van de lesprogramma’s bij team Reitdiep.

Onze dieren krijgen biologisch veevoer en grazen in bloemrijk grasland

Sinds 2012 heeft Bezoekerscentrum Reitdiep het EKO-Keurmerk. Dit betekent dat Het Groninger Landschap een goedgekeurd biologische bedrijfsvoering voert m.b.t. de veeverzorging. Het Groninger Landschap verkoopt geen biologische producten.