Veel gestelde vragen

Heb je een vraag voor of over Het Groninger Landschap? Grote kans dat het antwoord hier te vinden is!

Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?

Suggesties, opmerkingen en klachten kunnen telefonisch of per mail doorgegeven worden. Wij reageren zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 10 werkdagen inhoudelijk op klachten.

 

Mag ik mijn hond meenemen?

Op de meeste locaties mag je viervoeter aangelijnd mee. Er zijn plekken waar honden niet toegestaan zijn i.v.m. kwetsbare natuur of loslopend vee. Houd te alle tijden de terreinborden in de gaten.

  • Honden zijn niet toegestaan bij de volgende wandelroutes
    Dollard; Bourtange; Reitdiep; Westpolder kwelder en Noordpolderzijl kwelder.

Hoe kan ik een calamiteit melden?

Heb je iets in onze gebieden gezien wat niet zo lijkt te horen? Je kunt dit telefonisch of per mail doorgeven. We zijn tijdens kantooruren bereikbaar. In de avond en weekenden wordt bij urgentie de telefoon doorgeschakeld naar de bereikbaarheidsdienst.

Kan ik stichting Het Groninger Landschap in mijn erfenis opnemen?

Ja, dat is mogelijk. Ook kan je onder bepaalde voorwaarden belastingvrij schenken.

Mag ik een drone gebruiken?

Dronegebruik boven onze gebieden is niet toegestaan. Drones kunnen gemakkelijk de natuur en haar inwoners verstoren. Wanneer wij dronebeelden delen op de website of andere sociale kanalen, dan zijn de beelden altijd in opdracht van Het Groninger Landschap zelf gemaakt.

Ik ben verhuisd. Hoe geef ik een adreswijziging door?

Adreswijzigingen kunnen doorgegeven worden bij onze ledenadministratie. Dit kan telefonisch of per mail:

Waarom lopen er handhavers in jullie gebieden?

In onze gebieden wordt toezicht gehouden door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s). Dit om eventuele overlast en verstoring aan te pakken en te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld voor het betreden van verboden terrein, of het los laten lopen van je hond een boete krijgen. Lees altijd onze terreinborden voor de daar geldende toegangsregels, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Hoe meld ik mij aan voor jullie nieuwsbrief?

Iedere maand brengen wij een digitale nieuwsbrief uit over het laatste nieuws uit het Groninger landschap, activiteiten en meer! Wil je deze ontvangen? Dat kan! Inschrijven is net zo makkelijk als uitschrijven, en wij sturen je geen spam.

Hoe kan ik Beschermer van het Groninger landschap worden?

Lid worden van Het Groninger Landschap kan vanaf €2,50 per maand of €25,- per jaar. Met jouw bijdrage beschermen wij natuur, landschap en erfgoed in provincie Groningen. Je kunt je aanmelden als Beschermer via onderstaande link.

Hoe kan ik meedoen aan een activiteit van Het Groninger Landschap?

Het Groninger Landschap organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies voor jong en oud. Zowel Beschermers als niet-leden zijn welkom! Locaties, tijden en data staan omschreven in de activiteiten.

Wat zijn de bankgegevens van Het Groninger Landschap?

Ons rekeningnummer is NL 28 RABO 0373158939 (Rabobank)

Hoe kan ik jullie magazine de Golden Raand bestellen?

Ons magazine Golden Raand wordt elk kwartaal aangeboden aan onze Beschermers. Benieuwd? Bestel een proefexemplaar! Wij sturen deze gratis naar je toe.

Kan ik loslopend vee tegenkomen in jullie gebieden?

Ja; onze konikpaarden, landgeiten of Schotse hooglanders onderhouden de natuurgebieden zonder andere dieren te verstoren. Je kunt ze tijdens een wandeling of fietstocht tegenkomen, loslopend of achter hekken. Hou altijd voldoende afstand (25 meter) en bied de dieren geen voer aan. Tijdens koude winters zorgen wij er voor dat de grazers voldoende te eten hebben.

Kunnen jullie mij advies geven over tuin- en erfonderhoud?

Het Groninger Landschap onderhoudt haar eigen gebieden. Voor advies over eigen tuin- en erfonderhoud kun je contact opnemen met Landschapsbeheer Groningen.

Hoe werft Het Groninger Landschap Beschermers?

Het Groninger Landschap kan niet alleen Groninger natuur, landschap en erfgoed beschermen. Hiervoor krijgt de organisatie steun van ruim 15.000 natuur- en erfgoedliefhebbers. Om de slagkracht van de organisatie te vergroten, werft Het Groninger Landschap actief Beschermers. Dit doen we middels:

Via onze bezoekerscentra, activiteiten en festivals van Het Groninger Landschap

Via mailings waarvoor warme en koude adressen worden aangeschreven.

Via eigen kanalen, zoals het kwartaalblad, website en sociale media

Staat het antwoord dat je zoekt er niet tussen? Dan kan je gerust contact opnemen via
050-3135901 of info@groningerlandschap.nl. We helpen je graag!

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis