Herstel Occo Reintiesheerd
Imposante boerderij Occo Reintiesheerd krijgt in het bezit van Het Groninger Landschap een nieuwe toekomst.
Lees verderVanuit ons streven naar behoud, ontwikkeling en toegankelijk maken van natuur- en cultuurschatten in het Groningse landschap ontwikkelen wij voortdurend nieuwe projecten om aan deze doelstelling gestalte te geven: de revitalisering van de rietoevers van het Zuidlaardermeer bijvoorbeeld of de restauratie van de Luchtwachttoren in Warfhuizen. Bekijk hieronder meer informatie over onze actuele projecten.
Imposante boerderij Occo Reintiesheerd krijgt in het bezit van Het Groninger Landschap een nieuwe toekomst.
Lees verderHet rijksmonument Plaats Melkema krijgt in het bezit van Het Groninger Landschap een nieuwe toekomst.
Lees verderHet Waddengebied is een cruciale schakel op een belangrijke vogeltrekroute: de Oost Atlantische trekroute. Miljoenen vogels brengen er de winter
Lees verderHet Groninger Landschap heeft mooie nieuwe plannen voor Landgoed Ennemaborg. Zo maken we van het Koetshuis een bezoekerscentrum, realiseren we
Lees verderIn afstemming met omwonenden heeft Het Groninger Landschap nieuwe plannen ontwikkeld voor de Kleine Polder. Het wordt een bijzonder gebied
Lees verderAan het Boterdiep en de rand van het beschermd dorpsgezicht Onderdendam ligt boerderij De Haver. De rijksmonumentale boerderij uit 1894
Lees verderToekomst voor grutto, kievit, tureluur en andere weidevogels in Groningen
Lees verderIn de komende vijf jaar wordt op een akkergebied van 60 hectare naast de Ennemaborg in Midwolda een aantal natuurinclusieve maatregelen genomen.
Lees verderMinder slib, meer natuur. De Eems-Dollard kent de afgelopen decennia een achteruitgang van natuurwaarden, vooral door de verhoogde slibconcentratie in het water.
Lees verderHet Groninger Landschap heeft de steenfabriek in Wirdum dankzij een particuliere gift kunnen aankopen en werkt nu aan een herstelplan.
Lees verderDe Eems-Dollard is een van de twee estuaria die er in Nederland nog zijn: plekken waar het zoete water van een rivier geleidelijk overgaat in het zoute water van de zee, waardoor brak water ontstaat.
Lees verder“Groningen: Stad aan de Hunze” geeft Groningen haar oorspronkelijke rivier terug. Daarmee wordt de Hunze weer de rivier van Drenthe tot aan het Wad.
Lees verderIn de afgelopen 20 jaar is er enorm veel nieuwe natuur (3000 ha) ontwikkeld, in Drenthe en Groningen door Het Groninger Landschap en Het Drentse Landschap aan de hand van de Hunzevisie die beide organisaties hebben opgesteld in 1995.
Lees verderEen theehuis en informatiepunt in de kwelderschuur bij de Westpolder is een samenwerking met lokale ondernemer.
Lees verderIn Deikum wordt 41 hectare akkerland getransformeerd tot brakwaternatuur om kwelderplanten en wadvogels meer ruimte geven.
Lees verderMet project Revitalisering Rietoevers Zuidlaardermeer willen we het leefgebied van de moerasvogels bij het Zuidlaardermeer verbeteren.
Lees verder