Samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij draagt bij aan de bescherming van natuur en erfgoed in Nederland. LandschappenNL, de koepelorganisatie van de provinciale landschappen, wordt al sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij en haar deelnemers.

Dankzij deze financiële bijdrage kunnen wij vele hectaren Groninger natuur veiligstellen voor nu en de toekomst, vrijwilligers ondersteunen in hun werk in de natuur en zorgen voor het behoud ontwikkeling van het karakteristieke Groninger landschap. Met de Nationale Postcode Loterij hebben we bijzondere projecten kunnen realiseren, waaronder in de onderstaande gebieden.

Erfgoed

Veenborg Welgelegen

De Vosholen 60, Sappemeer
Natuurgebieden

Reitdiep

Groningen
Natuurgebieden

Polder Breebaart

Termunten
Natuurgebieden

Kleine Polder

Termunterzijl
Natuurgebieden

Oosterpolder

Haren
Erfgoed

Steenfabriek Rusthoven

Wirdum

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Het Groninger Landschap en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).