Bezoekerscentrum Dollard

Bekijk alle Bezoekerscentra

Bezoekerscentrum Dollard in het Dollardgebied

Op een markante plek, net naast de dijk ligt voormalige boerderij bezoekerscentrum Dollard. Wie nader wil kennismaken met de Dollard kan het beste in dit bezoekerscentrum net onder Termunten starten. Bovenin het bezoekerscentrum is een prachtig uitkijkpunt dat goed zicht biedt op het rijke vogelleven in de polder Breebaart.

Herinrichting bezoekerscentrum Dollard 

Na een periode van intensieve aanpassingen opent bezoekerscentrum Dollard vanaf zaterdag 15 juni opnieuw haar deuren.

In het “nieuwe” bezoekerscentrum komt duidelijk naar voren dat de Dollard een plek is waar veel strijd is en wordt geleverd. Strijd tegen het water, om de natuur én vroeger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In de nieuwe filmzaal is een bijzondere film over de Dollard te zien van Ruben Smit. Tijdens de opnames voor zijn film WAD, overleven op de grens van water en land, maakte hij speciaal voor Het Groninger Landschap nog niet eerder vertoonde beelden.

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen.

Eb en vloed in de polder…

Bezoekerscentrum Dollard laat zien hoe eb en vloed de natuur in een groot deel van het Dollardgebied bepalen. Dit vrij nieuwe natuurgebied heeft vanaf het begin een magnetische aantrekkingskracht op verschillende watervogels gehad. Het bezoekerscentrum laat ziet wat de Dollard hierin zo bijzonder maakt. Er draait een prachtige korte natuurfilm over het gebied en de informatiepanelen geven uitleg over ons beheer. In vitrinekasten kun je opgezette wadvogels van dichtbij bekijken.

360 graden uitzicht over Groninger landschap

Je raakt niet uitgekeken!

Wandelen en excursies

Vanaf het bezoekerscentrum kun je een wandeling maken langs Polder Breebaart en over de zeedijk met prachtig zicht op de Dollard. Hier vind je (in de periode eind april tot half september) de populaire zeehondenkijkwand, waar in het voorjaar de zeehonden en hun jongen regelmatig uitrusten op de zandplaten. De zeehonden laten zich graag bewonderen bij hoogwater. Klik hier voor de getijden

Er worden vanuit het bezoekerscentrum diverse activiteiten en excursies voor volwassen en kinderen georganiseerd.

Bekijk hier de activiteiten